Meklēt šajā emuārā

2014/02/05

Biļete vienā virzienā


Ar pieciem koferiem, trīs rokasbagāžām ar lellēm un lāčiem, trim bērniem un manu mammu( es sapratu, ka viena es fiziski nevaru aizlidot) stāvam Rīgas lidostā un atvadamies no raudošajiem pavadītājiem. Dīvainas sajūtas pārņem kāpjot lidmašīnā un zinot, ka kādu laiku vairs klātienē nevienu neredzēsi.
Vīrs jau ir aizlidojis mēnesi iepriekš, lai atrastu un iekārtotu mājokli. Visas lietas ir jāsapērk no jauna, nav ne trauku, spilvenu, nekā. Viss jāsāk no sākuma.
Lidojums bija grūts, nogurdinošs, bet laimīgi nonācām galā. Iznākot ārā no lidostas, karsts, sutīgs laiks. Kājās garie zābaki, biezā jaka, kā jau ziemeļniecei no Latvijas:) Tagad tikai jāiekāpj pareizās krāsas taksī un būšu mājās. Šeit tie ir sarkani, zaļi un zili. Katrs apkalpo noteiktu teritoriju: sarkanie pārsvarā braukā pa visu HK, izņemot Tung Chung Road Lantau salā un Lantau salas dienvidu daļu. Zaļās krāsas taksometri brauc tikai Jaunajās teritorijās, zilās krāsas tikai pa Lantau salu. Tātad ja esat daltoniķis, būs grūti!
Mans piedzīvojums sākās jau iekāpjot ar mammu taksī, otrā iekāpa vīrs ar bērniem. Parādija adresi, kur jābrauc, bet ta kā viņš nezināja, kur jābrauc (pavisam normāli šeit) mēs teicām, lai seko pirmajam taksometram. Nepāgāja ne 5 min., kad pirmais taksis bija  no redzesloka pazudis un bijām palikušas mēs un taksists, kurš izmisīgi mēģināja saprast uz kuru pusi jābrauc.  Nezinu, kāda apgaismība pār viņu nāca, bet mājās pēc 20 min. riņķošanas pa kvartālu laimīgi nonācu:) Tagad, lai patupītu savus nervus un nonāktu laikā, izeju iepriekš no mājas, viedtālrunī man ir brīnišķīga aplikācija HK taxi, kur no angļu val. tiek pārtulkots ķīniešu val. vajadzīgā vieta un ja nu gadijumā viņš atsakās vest, tad ir pietiekami vēl laiks, lai pārsēstos citā taksometrā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...