Meklēt šajā emuārā

2021/10/19

Kaira, Ēģipte

 Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais un paliek garlaicīgi. Piramīdas gribējām apskatīt jau sen un lidot no kāda kūrorta vai braukt ar autobusu vairākas stundas negribējām. Nu tad beidzot skolēnu rudens brīvlaikā nolēmām lidot uz Kairu. 

Ta kā šī nav tā valsts, kur vienam  tūristam staigāt apkārt tad jau Kijevā sazinājos ar @pyramidstourguide un vienojos par ekskursijām kā arī par transfēru no un uz lidostu. @pyramidstourguide iesaku, tie kuri meklē angliski runājošo gidu Kairā. Visas dienas mums bija laikā pakaļ un ekskursijas tika novadītās visaugstākajā līmenī. 

Dienas, kad paši braucām vakariņās vai uz molu izmantojām uber pakalpojumus. Braukt pašam īrējot mašīnu šeit būtu pašnāvība. Uz ielas nav satiksme, bet haoss. Tur bez automašīnām satiksmē piedalās visi, ieskaitot zirgu pajūgus, aitas un cilvēkus kuri vienkārši šķērso ielu, kur ienāk prātā. 

Kādi priekštati par Kairu. Skaļa, haotiska, netīra lielpilsēta. Ne velti Kairā (neoficāli)dzīvo ap 30 milj.cilvēku un ja godīgi, ļoti man Kaira atgādina Filipīnas. Protams 5-zvaigžņu viesnīcās, tās teritorijā nejutīsiet bardaku aiz viesnīcas žoga.

Mūsu viesnīcas : Marriot Giza Mena house un otra Kairas centrā Sofitel. Abas varu ieteikt, kur palikt, ja lidoja uz Kairu. Ne vienā no viesnīcām nav ģimeņu lielie numuri tādēļ ņēmām divus numuriņus. 

Drošība Kairā: iebraucot tāpat kā arī ieejot viesnīcā tiek pārbaudītas gan somas, gan automašīnas vai nav spridzekļu. Tāpat lielveikalos. Kā ar drošību pārvietojoties pa Kairu? Neieteiktu, jo uzreiz bars būs apkārt, kuri mēģinās kaut ko pārdot, ubagot.  Jo mēs tūristi esam staigājošie bankomāti priekš vietējiem. Runājot par drošību kovidjautājumos- maskas iekštelpās ( lai gan retais no tūristiem to ievēroja), visur bija pieejami dezinf.līdzekļi un vienreiz lietojamās sejas maskas. Pie muzejiem, moliem tiek mērīta temperatūra.  Ielidojot kovidsertifikāts vai tests ar QR kodu vai ārsta zīmogu kā apliecinājumu.

Vai mums patika? Viennozīmīgi jā, neskatoties uz haosu Kairas ielās nabadzību un netīrību redzēt Gizas piramīdas, muzejus, kur atrodas lielākā ekspozīcija pasaulē ar Ēģiptes eksponātiem, paskatīties uz Ēģiptes bijušajiem valdniekiem- faraoniem viennozīmīgi bija to vērts, lai lidotu. 

Vai es lidošu vēl? Vienīgi uz jauno muzeju, kurš solās būt lielākais pasaulē ( starp citu redzēju no viesnīcas loga, izskatījās iespaidīgi) un kuram vajadzēja atvērties jau šogad, bet dēļ kovidsituācijas valstī grandiozā atklāšana tika atlikta un atlikta. Un tad lidojumu uz Kairu noteikti apvienotu ar Luksoras un Aleksandrijas apskatīšanu. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...