Meklēt šajā emuārā

2018/05/01

Puketa, Taizeme

Uz nedēļu bijām izbraukuši ārpus Honkongas, šoreiz aizlidojām uz Puketu, Taizemē.
Sākot rakstīt šo rakstu, atcerējos nesen diskusiju “latvieši.ceļo” grupā, kur viens kungs jautāja pieredzējošākiem ceļotājiem par Taizemi un kā viņš izteicās” viņš grib aizbraukt tur kur visi ir bijuši, tikai viņš nē😂”. Tātad varbūt kādam mana pieredze noderēs, kuri nav bijuši, bet vēlās ļoti aizbraukt.

Puketā mēs bijām pirms četriem gadiem, tādēļ nolēmām, ka laiks būtu aizbraukt atkal, šoreiz jau ar mūsu jaunāko meitu. Izvēlējāmies to pašu viesnīcu, ko iepriekšējo reizi. Viesnīcas personāls mūs pat atcerējās😊Nu jā, kā mūs var aizmirst😂
Lidojot uz Taizemi mums, LV pilsoņiem, nepieciešama vīza, pēc vīzas mēs devāmies uz Taizemes vēstniecību Honkongā. Ja esat izlēmuši vīzu kārtot lidostā, rēķinaties, ka cenas ir paceltas un tagad vīza vienai personai maksā 2,000 Bati.
Lidojot bijām izvēlējušies Thai Airways, viss būtu it kā ok, serviss labs, apkalpe laipna, lidmašīna ok, ja vien pajautājot drošības jostu jaunākai meitai, man atbildēja, ka tādas nav. Kā nav? Pajautāju vēlreiz, kā man stjuarts pēc tam paskaidroja, tad drošāk esot bez jostas zīdainim, nekā ja ir piesprādzēts🤔. Tad man uzreiz rodas jautājums, ja bez jostas ir drošāk, kādēļ pieaugušajiem jāsprādzējās, pašiem stjuartiem? Tad visi sēžam paceļoties un nolaižoties lidmašīnai bez jostas un viss. Bet tai pašā laikā, manai meitai atnests tika grozs-gulta, kur viņu noliku, kad viņa bija aizmigusi.
Ja iepriekšējo reizi ( pirms četriem gadiem) lielākoties mēs pavadījām viesnīcas baseinā un pludmalē, tikai vienreiz ar gidu aizbraucām uz Putnu parku un čūsku šovu, tad šoreiz mūsu ceļojums bija citādāks. Vairs neinteresē ne baseins, ne pludmales. Godīgi sakot pa pieciem gadiem Āzijā, esam jau izgulējušies skaistākajās pasaules pludmalēs, kā arī baseinos. Mūsu mājas baseins, ir daudz iespaidīgāks par baseinu šeit viesnīcā, lai atvaļinājumu pavadītu tajā.

Ta kā mums (ar vīru) ir starptautiskās tiesības, ko Latvijā ar Latvijas autovadītāju apliecību NEVAR saņemt, tad uz atpūtu Puketā bijām noīrējuši 7- vietīgu džipu (jaunais Toyota Fortuner. Uz dienu tas maksāja ap 70€).
Ir ļoti daudzss firmas, kas izīrē automašīnas Puketā, ieteiktu pirms tam palasīt atsauksmes par Jūsu izvēlēto izīrētāju kā arī salīdzināt cenas. Visas dienas braukājām apkārt, apskatijām visu salu. Kā ir braukt Puketā? Braukšana notiek pa ceļa kreiso pusi (stūre labajā pusē). Mums nekādas problēmas tas nesagādāja, jo tāpat tas ir Honkongā. Tie kas atbrauc no Eiropas, būs mazliet grūtāk, kamēr pieradīsiet. Ātrums ir mazs, pārsvarā 50 km/h, ja ne vēl lēnāk. Ceļi ir līkumoti, kalnaini. Pie luksaforiem sanāca stāvēt pa 15 min., ļoti ilgi kamēr pārslēdzās zaļā gaisma. Ta kā bijām noīrējuši jaunāko mašīnas modeli, tad GPS bija iekšā un nekas sarežģīts sekot norādēm nebija. Benzīns lēts - kopumā par 2 dienām sanāca samaksāt 25€ (manuprāt nobraucām kādus 40l).
Ja neesat pieredzējuši autovadītāji, tad labāk brauciet ar šoferi, neriskējiet. Taizemē satiksme ir ļoti intensīva un bieži braukšanas noteikumi tur vienkārši tiek ignorēti. It sevišķi ņemot vērā superblīvo motorolleru satiksmi!

Ko tad mēs apskatijām?
Tiger Kingdom Phuket.
Ir vairākās vietās Puketā iespējams apskatīt tīģerus, bet šī ir vieta, kur tīģeri tiek turēti labos apstākļos, neizturās pret viņiem cietsirdīgi, kā vairums vietās Taizemē kur dzīvnieki atrodas nožēlojamos apstākļos, lai tūristi varētu nofotogrāfēties par naudu. Šeit iespējams uzzināt par tīģeriem, to paradumiem dabā un protams nofotogrāfēties. Tiek piedāvātas fotogrāfijas sākot ar mazākiem, vidējiem un beidzot ar milzīgiem tīģeriem. Cenas protams arī atšķirsies😂. Ta kā mēs bijām ar bērniem, tad drošību apsvērumu dēļ bērni drīkst iet tikai pie maziem tīģeriem, es devos kopā ar bērniem, vīrs izvēlējās iet pie milzu tīģeriem. Nu neteikšu, ka nebija bail būt krātiņā arī ar maziem tīģeriem. Tīģeris ir un paliek tīģeris un tas, ka vietējais bija līdzi man ar bērniem ar koku rokā, diez vai pasargātu mani no viņiem, ja viņi izlemtu man uzbrukt. Pirms tam bija jāiepazīstās ar drošības instrukciju. Ja godīgi, pie milzīgajiem tīģeriem, varētu man piemaksāt es neietu, bet vīrs bija un neskarts arī iznāca ārā😂. Letālu gadījumu, kā man stāstija ne Puketā, ne Chiang Mai nav bijis.
Adrese: 118/88, Moo 7 Kathu, Phuket 83120 Thailand
Cenas: sākot no 900 batiem no personas.
www.tigerkingdom.com

Ta kā netālu no Tīģeru karaļvalsts atrodas apgrieztā māja, tad nolēmām pie reizes apskatīt arī to. 15 min. laikā bijām to izstaigājuši, nofotogrāfējušies un braucām prom. Ja neesat tajā Puketas pusē, tad neieteiktu speciāli uz turieni doties.
Adrese: Bypass Road, Phuket Town
Cenas: 350 bati pieaugušajiem
               190 bati bērniem

Lidmašīnu skatīšanās vieta Mai Khao pludmalē. Pirms dodaties uz pludmali vērot lidmašīnu nosēšanos un pie reizes nofotogrāfēties pārliecinaties vai lidmašīnas nav mainijušas nosēšanās virzienu(sky radar), jo savādāk nebūs jēga braukt skatīties. Kā atrast pareizo vietu pludmalē? Ticiet man nepaiesiet garām, jo bez jums vēl būs paprāvs ļaužu bariņš, kuri tāpat kā Jūs būs atbraukuši fotogrāfēties📸😁
Adrese: Puketas Z-rietumu krasts 11 km.

Puketas akvārijs.
Ta kā iepriekš jau esam bijuši vairākā valstīs apskatīt akvārijus, tad salīdzinot Puketas akvārijs ir ļoti mazs. Un īsti nav ko redzēt, ja esat netālu no akvārija varat aiziet, bet speciāli braukt neieteiktu. Labākais akvārijs, ko esam līdz šim redzējuši ir Kuala Lumpur, Malaizija.
Adrese: 51 Moo 8
Sakdidet Rd, Amphoe Mueang, Phuket 83000
Cenas: 180 bati pieaugušajiem
              100 bati bērniem

Ja esat ar angļu valodu uz Jūs, tad nebēdājiet, Puketā visas norādes ( lidostā, veikalos, spa salonos) ir krievu valodā. Vairākas reizes krievvalodīgie uz ielas mums jautāja lauzītā angļu valodā kur atrodas “ magazin”😂. Kad atbildējām krieviski, vajadzētu redzēt Jums kā seja atplauka, roku spieda un priecājās, ka runājam krieviski. Krievu valodu ir jāzina- noderēs 😁
Ja ceļojat ar zīdaini, ņemiet vērā, ka pastiprināta uzmanība tiks pievērsta. Taizemē mīl bērnus, katrs nāks klāt, apčubinās, uzdos jautājumus. Meitai patika, visu laiku smaidīja, socializējās, kad svešinieki nāca klāt.
Ja lidojat caur HK lidostu, tad lidostā ir pieejamas telpas, pabarot, pārtīt. Kā arī atrodas sildīšanas aparāti, ja nepieciešams uzsildīt ēdamo burciņās vai pudelīti. Puketas lidostā šādas ekstras neatradu, lai gan lidosta ir salīdzinoši moderna.

Ko vēl darīt Puketā?
Iet uz masāžām, spa saloniem, peldēties tirkīzzilā Andaman jūras ūdenī, baudīt ēdienu, neaizmirstamu dabu un saulrietus, viesmīlību, smaidīgus un vienmēr laipnas cilvēku sejas, vienmēr karstu (dažreiz lietainu) laiku utt. Taizemei piemīt savs neizskaidrojams šarms.
Meitas pina matus, šoreiz neatļāvu pīt visu galvu, varat iedomāties, cik vajag laiku, lai pēc tam trim bērniem (ar gariem matiem) izpītu sīkas bizītes🙈
Atpūtāmies, pavadījām laiku visi kopā, kas citreiz ikdienas steigā pietrūkst.
Jums tā arī ir, ka vienmēr pēc brīvdienām citā valstī prasās dažas brīvdienas mājās, lai atpūstos no brīvdienām😁?






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...