Meklēt šajā emuārā

2015/10/18

Laikapstākļu brīdinājumi Honkongā.

Dzīvojot, kā arī ceļojot pa Honkongu, jāņem vērā laikapstākļu brīdinājumi. Vienmēr būt informētam par laikapstākļiem palīdzēs aplikācija "HK Observatory", tur ļoti precīzi var redzēt prognozi nākamajām dienām, kā arī esošo situāciju (laikapstākļi HK var maīnīties ļoti strauji). 

Dažādiem laikapstākļiem TV tiek parādītas atšķirīgas brīdinājuma zīmes, piemēram, dažādas taifūnu, lietus, spēcīga karstuma u.c. brīdinājuma zīmes. Izejot no mājām, lobijā ir izlikts brīdinājums un gadījumā, ja kāds nav to pamanījis, tad pie vārtiem ir vēl viens. Skolas administrācija vienmēr atsūta epastu gadījumā, ja skola ir pārcelta vai atcelta. HK attieksme attiecībā uz laikapstākļiem ir ļoti rūpīga un nopietna.

Lietum šeit ir dažādas pakāpes, sākot ar amber rainstorm (vājākā pakāpe), tad seko red rainstorm (parasti pie šī brīdinājuma tiek slēgti bērnudārzi, kā arī dažādi ārpusklases pulciņi). Pēdējais ir black rainstorm (tad tiek slēgtas skolas). Lietus ir ļoti spēcīgs un parasti, ja atrodoties ārpusē,varbūtība, ka atgriezīsies mājās sauss, ir maza. Lietus laikā veidojas pamatīgi sastrēgumi uz ceļiem, turklāt ir ļoti daudz avārijas. Līdzīgs haoss, kad Latvijā uzsnieg pirmais sniegs.

Vasarā katru dienu bija very hot warning. Tas tiek izsludināts, kad t stabiņš pārsniedz + 35 un ta kā vasarā tā ir katru dienu, tad šis brīdinājums nevienam pārsteigumu neraisa. Šādos gadījumos vissvarīgākais ir daudz dzert ūdeni, mēģināt neplānot fiziskās aktivitātes dienas vidū un ja nāk virsū ģībonis, iet iekšā veikalā, jo veikalos ir kondicionēts gaiss (jāpiebilst, ka t ārpusē un veikalā var atšķirties par vismaz 10-12 grādiem, turklāt, jo prestižāks lielveikals, jo aukstāks gaiss). Pāris reizes tas mani ar bērniem ir paglābis no pārkaršanas. 

Taifūna laikā visspēcīgākais ir T8 signāls. Tas nozīmē, ka ārā ir ļoti spēcīgs vējšs, lietus. Uz ielām nebūs neviena cilvēka, veikali, skolas, darba vietas ir slēgtas, sabiedriskais transports nekursē. Taksistiem ir peļņas laiks, lai gan nav ieteicams pārvietoties pa ārpusi, takši tomēr braukā. Esat gatavi, ka iepriekšējo 50$ vietā Jums var paprasīt 200 vai 300, jo rēķinaties ka jūs ved laikapstākļos, kas var būt dzīvībai bīstami.
Pēc T8 signāla atcelšanas, stundas laikā strādājošiem jāierodas savās darba vietās. Tad varat iedomāties, kas darās sab.transportā, kad visi no mājām steidzās uz darbu. Skolas, bērnu dārzi paliek slēgti. 

Pa šo laiku dzīvojot HK, divreiz ir bijis izsludināts T8, teikšu godīgi neko traku es neredzēju, priekš Latvijas vētras spēks. Un varbūt pat labi, ka nav lielu postijumu kā Filipīnās vai Taizemē.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...