Meklēt šajā emuārā

2021/04/29

Kijeva-Sharjah (UAE)

 Kādēļ tieši Šārdža un ne Dubaija? Dubaijā mēs jau esam bijuši četras reizes, tādēļ šoreiz gribējām apskatīt kādu citu emirātu. No Kijevas uz Šārdžu lido tiešais čārterreis, kuru mēs iegādājāmies caur tūrisma aģentūru TUI. Teikšu godīgi, tā bija pēdējā reize, kad kaut ko kārtoju ar tūroperātoru. Problēmas jau bija pašā sākumā, te nepareizi vārdi uzrakstīti uz biļetēm un apdrošināšanā, pases dati nepareizi, transfers neielikts utt. Punktu pielika lidmašīnā nepasūtītais ēdiens. Nebūtu jau nekas traks, var jau nopirtkt lidmašīnā teiksiet. Bet kā par nelaimi lidmašīnā bija sabojājušies termināli, kur norēķināties varēja tikai ar skaidru naudu. Kā izrādījās atpakaļceļā tie nebija termināli, bet vienkārši kaut kāda aviokompānijas "stulbība", ka viss jāpērk par skaidru naudu.🤦🏼‍♀️Mēs esam tie, kas ar skaidru naudu nestaigā apkārt un man jau vairākus gadus pat nav maka, jo visi maksājumi notiek caur telefonu😉Rezultātā ieturējām visi, ieskaitot bērnus 10 h gavēni😞Pašās beigās lidmašīnai laižoties lejā tika izsniegta maza pudelīte ar ūdeni un paciņa ar datelēm😂 Paldies, ka 5h lidojuma laikā Air Arabia, nevarēji ūdeni iedot ātrāk. Jebkurā variantā - ēdienkarte maksimāli ierobežota arī iegādei par naudu.


Aizlidojot uz Šārdžu, turpat lidostā vajadzēja veikt COVID testu. Nekas neparasts tas nebūtu, bet rēķinaties, ka obligāti liks turpat uz vietas nopirkt vietējo telefona operātora SIMkarti (50 AED), bez kura numura Jums neviens testu neveiks, jo rezultāti tiek sūtīti SMS veidā. Kaimiņos esošās valsts tūristi bija gudrāki, visiem bija viens tel.nr., kurš tika tālāk pa ķēdīti nodots tālāk. Lai gan bija labums arī vietējās SIM kartes iegādei - bija iespēja notestēt 5G tīkla ātrumu. Jā, jā tāpat kā ar covid vakcināciju, Emirāti ir tālu priekšā arī šajā jomā. Vidējais ātruma 5G tīklā sasniedza 800-900 Mbps. 


Viesnīca: mēs palikām Hilton Beach Resort and Spa Ras Al Khaiman. Viesnīca atrodas pilnīgā nekurienē dabīgas pludmales ieskauta Arābijas jūras krastā. No Šārdža lidostas vēl stundas attālumā līdz Ras Al Khaiman jeb R.A.K. pilsētai. Apkārtnē nekā nav, līdz tuvākajam molam 20min brauciens (ar taksi). Pec divu dienu nogulēšanas pie baseina, sapratām, ka pietiek. Izīrējām 7-vietīgu Toyota Landcruiser un devāmies ceļā. Pirmā pieturvieta slavenais centrālais tirgus jeb zilais tirgus (Blue Souk). Atšķirībā no Dubaijas souk'iem, šis atradās kondicionētos paviljonos, kas, protams, palīdzēja paglābties no 38 grādu karstuma. Tur sapirkām paklājus, tradicionālo nomadu lampu (jā atkal lampu), lakatus un vēl dažus niekus, augļu nodaļā savus mīļākos augļus, kuri pēc Honkongas pietrūkst un devāmies tālāk. Kā arī, protams, dateles. Kā lai viesojoties tuvajos Austrumos, aizbraukt bez datelēm - visgaršīgākās tieši šeit. Jāsaka, ka šoreiz ceļojums sakrita ar Ramadan laiku Arābu pasaulē. Tūristiem gan tas neko nemaina, varbūt vienīgi atsevišķas vietas ciet, bet covid laikā tāpat nav nekādas garantijas, ka būs vaļā.  


Lietus istaba- viena no slavenākajām mākslas instalācijām pasaulē. Esot Šārdžā vai Dubaijā noteikti ieteiktu aizbraukt apskatīties. Ļoti interesantas sajūtas pārņem stāvot lietū un nesamirkt. Kur ir noslēpums jautāsiet? Šoreiz neatklāšu, tas Jums pašiem jāizbauda uz savas ādas. Iepriekš nopērciet tikai biļetes, vienā reizē var apmeklēt 6 cilvēki uz 15 minūtēm. Ta kā mēs esam 6, tad bijām tikai mūsu ģimene.


Vienīgā pērļu ferma AAE reģionā Suwaidi Pearls. Tāpat iepriekš mes sazinājāmies ar fermu, pieteicām ekskursiju. Ir opcija ar vakariņām vai bez. Ta kā mums vakariņas bija viesnīcā, tad mēs ņēmām bez. Uz tradicionālā pērļu zvejas kuģa tika pasniegti atspirdzinoši dzērieni, kā arī kafija, tēja. Ekskursija bija ļoti interesanta, uzzināt un savām acīm apskatīties kā iegūst pērles, kas bija pamatindustrija pirms Emirātos atklāja naftu un ilgi pirms tūrisma. Mums ļoti patika.


Kārtējo reizi pārliecinājāmies, ka izīrēt mašīnu bija pareizais lēmums, jo ar taksi (attālumi diezgan lieli no vienas vietas līdz otrai) tas būtu bijis neprāts braukāt. Kā arī priekš mūsu lielās ģimenes tie būtu divi, ja ne pat trīs taksometri (COVID laikā) un tādejādi dubultizmaksas uzreiz. 


Molā, protams, arī bijām. Lai arī nekurienē - ir viss. Sākot no H&M, Sephora, Shake Shack u.c. lielākajiem zīmoliem un, protams, Starbucks - garantēti izcila kafija.


Jautājums, ko man uzdod diezgan bieži, kā ir ceļot COVID laikā?

Ar vājiem nerviem labāk nebrauciet😉

Lidojot atpakaļ (šoferis uz lidostu nokavēja par stundu +viņam vēl bija tukša benzīna bāka🤦🏼‍♀️, bija nepieciešams izbraukt vēl caur benzīntanku un visa šī rezultātā mēs tā jau ieradāmies vēlu). Viss sākās pie check-in. Kā vienmēr uzrādijām pases, biļetes kā arī kovidtestus, ko bijām veikuši viesnīcā. Bērniem līdz 12 gadiem nav jāveic, kā arī ta kā mums ir pastāvīgā uzturēšanās atļauja Ukrainā, mēs varam izlemt vai dosimies pašizolācijā uz 10 dienām vai veicot testu, varam to nedarīt. Sākās, ka arī abiem diviem jaunākajiem bērniem  (10 gadi un 3 gadi) jābūt testiem. Mums viņu nav, kā arī likums nosaka, ka bērniem LĪDZ 12 gadu vecuma tests nav nepieciešams. Nu ko sākām ar arābu (lidostas galveno) diskutēt. Mani apklusināja (kā sievieti) uzreiz un tālāk sarunu turpināja tikai ar vīru😂Rezultātā stundu pavadijām sēžot un gaidot kamēr viņi sazinās ar Ukrainas robežsardzi un uzzina vai mūs var laist uz Ukrainu. 40 minūtes pirms lidmašīnas pacelšanās mums tika dota zaļā gaisma doties tālāk. Vai Jūs domājat, ka ar to viss beidzās? Protams, ka nē😂 Pirms boarding vēlreiz tikām nosēdināti uz krēsliņiem, lai doubble-check mūsu dokumentus. Jo mums taču nav Ukraiņu pases🤦🏼‍♀️Labs, kas labi beidzās un Alaha lūgšanām skanot lidmašīnas kabīnē pacēlāmies gaisā uz Kijevu! Kā saka, "looking forward for COVID vaccine", lai gan arī tas vēl negarantē, ka ceļot varēs bez jebkādām raizēm - ierobežojumi atsevišķās valstīs ir dažādi, tāpat kā covid situācija, vienotas sistēmas nav - līdz ar to paliek interpretācijas iespējas un cilvēciskas kļūdas. 


Vai es vēl ceļošu? Noteikti! Tie, kas gaida uz kaut kādu brīnumu, ka covids beigsies un, ka mēs varēsim ceļot kā iepriekš, tā ir utopija vismaz tuvākos pāris gadus. Un ja godīgi, tie, kas ceļoja arī pirms kovida regulāri, tie arī dara to pašlaik. Pārējie? Nu Jūs jau sapratāt....N-tās bildes varat atrast Instagramā ar apķertu globusu un tekstu". Kā man gribās kaut kur aizbraukt"😂 "Kas tev liedz?" Šobrīd esošā jaunā realitāte - adaptēties un sadzīvot ar to, kas ir mums līdzās. Vai arī variants Nr.2...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...