Meklēt šajā emuārā

2018/11/01

🛫Uz Singapūras Zoo🦁🦒🦍🐊🐆🦓🐅


Šī jau būs trešā reize, kad mēs viesojamies Singapūrā. Katram noteikti ir kāda valsts, vieta uz šīs planētas, kur gribās atgriezties vēl un vēl. Mūsu ģimenei tā, viennozīmīgi, ir Taizeme un Singapūra. Šoreiz izvēle par labu krita Singapūrai, jo nav vajadzīga LR pilsoņiem vīza (līdz 90 dienām), kā arī lidojumu laiki. Jo mums derēja piektdienas vakars pēc darba dienas beigām, jo vīram ļoti svarīgs darba posms šobrīd, kā arī skola bērniem. Līdz ar to sanāca, ļoti labi pārdomāts un aktīvs brauciens.

Singapūrā galvenais apskates objekts bija Singapūras Zoo. Darba laiks no 8.30-18.00 Pirms tam arī rezervējām brokastis ar savvaļas dzīvniekiem. Brokastu galvenās “zvaigznes” orangutānu ģimene, kura turpat, kamēr Jūs brokastojat, arī mielojās ar augļiem. Iepriekš piesakot brokastis (jo tikai piesakot iepriekš varat iet) vīrs pieteica, lai galdiņu rezervē pirmajā rindā pie orangutāniem, lai bērni, it sevišķi mazākā meita, varētu kārtīgi viņus apskatīt. Brokastu sākums 9.00 un orangutāni tika atvesti 9.30. Tātad 30 min varat mierīgi pabrokastot ar bērniem, jo pēc tam jau vairs nevienam brokastis nav prātā. Brokastu laikā kopēji pastāsta par orangutānu paradumiem brīvā dabā, par konkrēto orangutānu ģimeni kā arī iespējams katram aiziet nofotogrāfēties. Brokastis būs atsevišķi no zoodārza biļešu maksas. Pieaugušajam cena: 35 SG dolāri
Bērnam: 25 SG dolari ( 6-12 gadi)

Zoo ir iespējams iegādāties biļetes arī online un tad nebūs jāstāv rindā pie ieejas. Pieaugušajam : 33 SG dolāri, bērniem 25 SG dolāri. Citreiz ir arī kāda akcija kopā ar biļetēm, kā piem. brauciens pa zoo teritoriju ar speciālu autobusiņu, jo zoo ir liels un staigāt visu dienu ar kājām un vel ar maziem bērniem būs pagrūti. Nesatraucaties, ja pēkšņi zoo vidū saprotat, ka paiet vairs nespējat, katrā nākamā busiņa vietā ( tādas pieturas bija 11) varat iegādāties biļeti, kas būs derīga visu atlikušo dienu. Atceraties, ka SG ir visa gada garumā ir karsts, rēķinaties ar + 30C. Zoo teritorijā ir arī baseins ar strūklakām, ja vēlaties ar bērniem atveldzēties paņemat noteikti pārvelkamās drēbes. 👙Ja ceļojat ar maziem bērniem un neesat paņēmuši ratus, tad pie ieejas ir iespējams iznomāt ratus mazākiem bērniem līdz 2 g vecumam un velkamās piekabes, lielākiem bērniem no 2g vecuma, kur var sasēdināt pat divus bērnus.
Ja gadījumā ir kāda oma vai opis vecāks līdzi, un iet ir grūti,  par viņiem arī ir padomāts un tiek iznomāti elektro braucamie.  Lai gan, redzēju arī jaunus cilvēkus pārvietojamies ar viņiem pa zoo teritoriju.

Kā mums patika Zoo?
Fantastisks Zoo, daudzus esam apmeklējuši Āzijā, bet šis viennozīmīgi bija visslabākais. Man patika zoo koncepts, kurš veidots tā, ka dzīvnieki nav ierobežoti aiz krātiņiem. Varāns brīvi pārvietojās pa zoo teritoriju, virs galvām pārvietojas orangutānu ģimene, tik tuvu degunradžus un žirafes es redzēju pirmo reizi. Domāju, ka šo pārspēt varētu tikai Āfrikas safari.
Ir iespējams konkrētos laikos pabarot dzīvniekus ( 5 sg dolāri) - spainītis ar pārtiku un, protams, pie reizes nofotogrāfēties. Barošanas laikus varat atrast zoo mājaslapā, tad plānojat savu laiku rūpīgi un iestājaties rindā savlaicīgi. Mēs bijām nolēmuši, ka gribam pabarot žirafes, pirmo reizi, kad atnācām rinda bija ļoti gara un, kad pienāca laiks mums jau ņemt spainīti ar pārtiku, žirafe pagriezās un lepni aizsoļoja prom. Kopējs sauca, sauca, bet viņa bija izdomājusi savādāk un atpakaļ nenāca. Viss pasākums tika atcelts, ta kā bērniem bija liela vilšanās, tad mēs apsolijām atnākt uz nākamo barošanas reizi. Piebildīšu ka tā bija pēc 3.5 h🙈. Šoreiz es laicīgi es aizgāju un iestājos rindā un biju viena no pirmajām, lai atkal žirafe nepārdomā un neaiziet prom, viss izdevās bērni žirafi pabaroja un ģimenes albūms ir pilns ar skaistām fotogrāfijām.

Tāpat iespējams pabarot ziloņus, kazas utt. Kā jau iepriekš teicu, meklējiet info Singapuras zoo mājas lapā. Teritorijā ir vairāki restorāni, kur varat paēst, vietas kur nomainīt autiņbiksītes, pabarot. Kā vienmēr Singapūrā par ģimenēm ir padomāts.
Ja iepriekš rēķinājos, ka zoo būsim 4 stundas, tad tur pavadījām veselas septiņas un būtu palikuši vēl ilgāk, ja nebūtu fonā ducinājis pērkons un netaisītos uz lietu.

Kā nokļūt Zoo?
Zoo ir diezgan patālu no pilsētas centra un ja ņemat taksi, tad rēķinaties ar cenu.
Ar sabiedrisko transportu, taksi, uber vai izīrējot mašīnu.
Ta kā mēs esam sešu cilvēku ģimene, tad mēs varam tikai ietilpt vai nu busiņā vai 7 vietīgā džipā. Uz šīm dienām mums bija šoferis ar busiņu. Cena vienam braucienam: 55 SGD

Otrā dienā aizbraucām uz Gardens by the Bay, izstaigājām pašu dārzu, gan flower dome. Iepirkos Marine Bay iepirkšanās centrā. Papusdienojām un laiks bija braukt uz lidostu.

Kur šoreiz palikām?
Mums kā daudzbērnu ģimenei ar četriem bērniem arvien grūtāk paliek atrast viesnīcas numuriņu. Divus numuriņus savienotus mēs atradām Andaz concept hotel by Hyatt Singapore. Jauna koncepta, nesen atvērusies 5 zvaigžņu viesnīca pašā Singapūras centrā. Nakts maksā sākot no 200€. Tuvākā metro pietura Bugis.
Man patika skats pa logu - fantastisks, viesnicas dizains, atrasanas vieta. Noteikti iesaku.

Paldies par privātām vēstulēm un jautājumu uzdošanu. Šo sestdien (3. novembrī plkst. 17.00 pec HK laika pasaules latvieši FB mājas lapā varat mani ar vīru satikt tiešraidē un uzdod jautājumus.

Attā un tiekamies!
P.S Šeit varat atrast manas vecākas meitas vlogu par Singapūru!
https://m.youtube.com/channel/UCdJ36SQeXI2_HTzc7vXve6g













Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...