Meklēt šajā emuārā

2018/08/04

Welcome to Latvia🇱🇻🛬

Uh, cik sen neesmu blogā rakstījusi. Baudu vasaras brīvlaiku Honkongā: peldos mājas baseinā, sauļojos, braucam ar bērniem un vīru ar kuteri pa jūru 🛥(par to kā radās ideja to iegādāties citreiz) un vienvārdsakot atpūšos pirms kārtējā skolas cēliena (lai gan peldēšanas treniņu grafiks mums palicis nemainīgs arī vasaras brīvlaikā).

Pa vidu savai atpūtai bijām uz divām nedēļām aizlidojušu arī uz Latviju. Šoreiz visi seši. Jaunākajai meitai pirmo reizi tik tālu lidojums, bet ko darīt, ja jāatrādās omām un citiem radiem, turklāt bijām arī izplānojuši Kristības (kuras, jāsaka, bija lieliskas: gan baznīcā, kur esam laulājušies un Kristīti visi mūsu bērni, gan arī svētku pusdienas ģimenes lokā Mālpils muižā). 

Lidojām Honkonga-Maskava-Rīga. Vai sakritība, vai tiešām melnā piekdiena(labāk neizaicinat likteni, kā mēs to darijām :)) un nelidojat piektdienā 13, tad kopējais laiks ko pavadījām ceļā bija gandrīz 24h. Vājprāts, vai ne?! Kas tad notika? Sāksim ar to, ka lidmašīna aizkavējās par 45 min. un ja ir kavēšana, tad ļoti noslogotās HK lidostas dēļ, grūti lidmašīnām saņemt pacelšanās atļauju un beidzot sagaidot un redzot pa kabīnes lodziņu pacelšanās skrējceļu, atskanēja paziņojumi, ja lidmašīnā atrodas kāds ārsts, lūdzu ziņojiet, jo kādam no pasažieriem palicis slikti. Nekas jau ārkārtējs, pati arī iepriekš esmu lidojusi, ka kādam palicis slikti. Bet šoreiz tas nebija gadījums. Lidmašīna nogriezās no skrejceļa un sāka savu gaitu atpakaļ uz lidostu. Kopā process ar ārstu iekāpšanu kabīnē, šī cilvēka izsēdināšanu no lidmašīnas aizņēma 2h. Divas stundas, kas bija liktenīgas, lai nepaspētu uz savienoto reisu uz Rīgu.  Maskavā, lai saņemtu biļetes uz pēdējo reisu uz Rīgu, ļoti noderēja skolas laikā apgūtā krievu valoda. Mēs biļetes saņēmām blakus stāvošie un angliski bļaujošie briti- braucienu uz tuvāko viesnīcu. “Sāpes” par nokavēto reisu un četru stundu gaidīšanu mazliet remdēja šampānieša baudīšana Moscow business lounge. 🥂🍾Kādēļ mazliet? Jo bērniem, it sevišķi mazākajiem, bija pilnīgi vienalga vai lounge vai kas cits, gribējās traki gulēt (Honkongā nakts) un niķi un čīkstēšana bija neizbēgama. 

Kā saka, viss laimīgi, kas laimīgi beidzās un plkst. 2 naktī (iepriekšējo 8 vakarā) nonācām Rīgā. Ejot cauri lidostas gaitenim uz izeju, man likās esmu nonākusi šausmu filmā, viss tumšs, nevienas dzīvas dvēseles, izņemot mūs atlidojošos no Maskavas. Atcerējos anekdoti, pēdējais aizlidojošais latvietis, lai lidostā izslēdz gaismu.💡

Kas man šoreiz “iekrita” acīs atrodoties Latvijā? Ja iepriekš blogā (divus gadus atpakaļ) es rakstīju, ka katram kam nav slinkums sameistaro kādus latvju niekus, uzliek tautiskās zīmes un pārdod par pārdesmit eiro kā unikālu roku darinājumu, tad šoreiz prieks bija redzēt Latvijā ražotas preces piem. kā mazuļu ekoloģisko biezeni “Rūdolfu”. Tagad būs atklātā reklāma.😁 Mana jaunākā meita bija sajūsmā, pilns koferis ar Rūdolfiem atceļoja uz Honkongu.  Tāpat kā Latvijā ražoti musli (paldies manai draudzenei par dāvanu), alu. 
Protams, daudzas lietas redzēju un nesapratu kādēļ, lai maksātu par kaut ko dubultīgi, tikai tādēļ, ka Latvijā ražots. Who care’s ja godīgi, visur pasaulē eksistē vieni un tie paši tirgus likumi.

Otra lieta- ēnu ekonomika zeļ un plaukst. Citādi ,zinot Latvijā vidējos ienākumus mēnesī, nespēju izskaidrot pārpildītos restorānus (un šoreiz nerunāju par Lido tipa ēstuvēm), pierakstu jau vairākus mēnešus uz priekšu frizētavā, pie manikīra utt. Cenas un rindas, viesu namu īrei, izklaides parku apmeklēšanai. Hmmm, nezinu, cik ilgi šis burbulis pastāvēs Latvijā un kad tas atkal plīsīs. 
Divas nedēļas Latvijā, mēs bijām nemitīgā kustībā. Tie kas seko man līdzi instagramma kontam redzēja pec manām story, ka katru dienu bijām citā Latvijas vietā un pat valstī. Jā, jā, paspēju pat ar vīru aizlidot uz Berlīni, bērni paspēja pabūt Igaunijā.
Kopā brīnišķīgs brauciens: satikt, pavadīt laiku ar ģimeni, draugiem. Laiks bija kā priekš mums, kur redzēts ka Latvijā būtu +30? Tiekamies nākamgad Latvijā! 










Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...