Meklēt šajā emuārā

2017/07/31

Long weekend in Singapore


Diezgan spontāni izdomājām uz četrām dienām doties uz Singapūru. Jūlijs ir mēnesis, kad starptautiskajām skolām HK ir vasaras brīvlaiks un uz Latviju šovasar nebraucām. Ta kā iepriekš jau bijām bijuši Singapūrā, tad nolēmām galvenokārt bērnus aizvest uz Universal Studios Singapore. Honkongā ir Disnejlenda un tur jau pa šiem gadiem esam bijuši septiņas reizes, tad Universal Studios bija patīkamas pārmaiņas.

Biļetes iepriekš bijām nopirkuši internetā, lai nav jāstāv rindā, bet tāpat stāvot uz ieeju pavadījām 35-40 minūtes. Pēc HK sakārtotības, tas likās dīvaini, ka Singapūra valda nosacīts haoss un nespēja noskanēt biļetes pietiekami lielā ātrumā. Bijām darba dienā, bet tāpat uz atrakcijām bija jāstāv stunda, pat divas rindā. 
Kā nokļūt? Bezmaksas shuttle bus nemeklējiet, kā izrādās jau sen vairs nebrauc. Būs vien jābrauc ar publisko transportu vai jāņem taksis. 
Universal Studios atrodas Sentosas salā. 
Ja jāsalīdzina, kas man patīk labāk HK  Disnejlenda vai Universal, tad noteikti, ka labāk Disnejlenda. 
Biļešu cena: 75 SG$

Apmeklējām arī Gardens by the Bay. Izstaigājām skybridge, laika ierobežojums uz tilta 15 min., nesatraucaties tas ir pietiekami, lai paspētu apskatīt Singapūru no augšas un nofotogrāfēties. Ja sanāk, tad dodieties vakarā, kad parks tiek izgaismots. 
Cena: pieaugušajiem 8 SG$, bērniem 5 SG$

Parkā atrodas Children's garden, parks ar strūklakām bērniem. Ir divi laukumiņi mazākiem bērniem un lielākiem no 6-12 gadiem. Paņemiet noteikti peldkostīmus vai drēbes ko pārģērbt. Pie parka atrodas ģērbtuve, kur varēsiet pārģērbties. Meitām patika skraidīt pa strūklakām un atveldzēties, jo karstums SG ir visu laiku līdzīgs visa gada garumā +30, +35C. Daudzi vecāki bija paņēmuši arī ēdienu, ko pabarot bērnus pēc dauzīšanās pa strūklakām. Parkā atrodas arī kafejnīca, ja negribat ņemt līdzi savu ēdamo. 
Cena: bezmaksas

Bounce atrakciju parks. 
Ta kā netālu no mūsu viesnīcas atradās Bounce (trampoline parks) un HK mēs jau bijām bijuši vairākas reizes un mums patīk, tad nolēmām SG aiziet atkal. Viena lēkāšanas sesija ilgst vienu stundu, pietiekami, lai kārtīgi izlēkātos. Rēķinaties, ka bez ieejas maksas nāksies pirkt speciāli neslīdošās zeķītes.
Cena: 25 SG$

Izstaigājām vēlreiz centru, aizgājām pie panorāmas rata. Diemžēl nesanāca izstaigāt F1 trasi, jo augustā Singapūra svinēs valsts 52 dzimšanas dienu. Par godu tai tiks rīkota parāde un jau tagad katru nedēļas nogali tika rīkoti mēģinājumi un viss bija norobežots. 
Pirmo reizi būdami SG viņu nacionālo simbolu Merlion lauvu ar zivs asti apskatījām no ūdens puses laivā, tad šoreiz devāmies skatīties no sauszemes puses😁

Singapūrā varat aizstaigāt līdz China Town un Little India rajoniem. Ta kā mes dzīvojam HK un China town mums ir uz katra stūra, tad mēs bijām Little India. Bija interesanti apskatīties krāsainās mājas, sajust kariju un citu specifisko garšvielu smaržas, nofotogrāfēties un doties tālāk. Ja esat pirmo reizi SG un neilgu laiku, tad es neiekļautu šos apskates objektus kā must have seen in Singapore.

Viesnīcā mēs šoreiz palikām uz Orchard road, kas ir viena no galvenājām Singapūras ielām. Uz ielas atrodas ļoti daudz iepirkšanās centru. Ta kā arī SG pašlaik ir atlaižu laiks, tad nolēmu dažas stundas veltīt iepērkoties. Veikali nav tik pārpildīti ar cilvēkiem kā Honkongā un pie pārģērbšanās kabīnēm nenāksies pavadīt rindā 15 min. un vairāk, bet ziniet atlaides es neieraudziju. Ta kā ja gribat iepirkties atlaižu laikā un ietaupīt naudu, tad Singapūra nebūs īstā valsts, kur to darīt. 
Viesnīca bija izcila, centrā, 5 min. gājienā no metro stacijas, ar pēcpusdienas uzkodām (maizītēm un kūkām). Tie kuri ceļo ar bērniem spēs novērtēt servisu, ka nav jālauza galva, kur līdz vakariņām iet iekost, ar vakara bērniem draudzīgā vidē kokteiļiem un uzkodu plati. 
Man ļoti patika, nākamreiz ja nolemsim doties atkārtoti uz SG paliksim atkal.

Pēc otrās reizes SG varu teikt, ka esam apskatijušies visu no  tūristu galvenajiem apskates objektiem. Tīra, dārga, lēna pilsētvalsts. Pēc HK ritma grūti pierast, pie apkalpošanas lēnuma restorānos, veikalos, izklaides parkos.
Sāk gribēties izjust aukstumu, redzēt sniegu. Izskatās, ka mūsu nākamais ceļojums būs uz kādu no slēpošanas kūrortiem❄️⛷












Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...