Meklēt šajā emuārā

2016/08/15

Kā iegūt autovadītāja apliecību Honkongā?! 🤔🚘

Latvijas autovadītāja apliecību var lietot Honkongā, kā tūrists ne ilgāk par 12 men. Ja uzturies pastavigi, tad jāmaina vai jāiegūst Honkongas. 
Diemželēl jasaka, ka samainit 1:1 LV tiesības nav iespējams, lai gan lielākā daļa ES dalībvalstu pilsoņu to var izdariī (direct issue without test). Un pat Nigērija ir tajos sarakstos! 😞 
Ir divi veidi, kā iegūt HK tiesības. Gārakais un sarežģītākais ir caur autoskolu. Process līdzigs ka LV - teorija, braukšana min. stundu skaits, eksāmens. Otrs veids ir līdzīgs, taču laika ziņā krietni ātrāks: Apply for a temporary driving licence. Tas ir jāizdara pēc iespējas ātrāk, jo 3 men. laikā no ierašanās HK ir jāpiesakās driving test. Ja nokavē termiņu, tad paliek tikai pirmā opcija. Nepieciešamie dokumenti: notariāli angļu val. pārtulkotas tiesības, pierādijums par dzīvesvietas adresi ( tā var būt gan Jums adresēta vēstule vai rēķins) un HK identitātes karte.
Iegustot so temporary licence, tā ir derīga 1 gadu (ar to var pārvietoties HK gluži ka ar full licence), taču ir jākarto gan teorētiskais eksāmens un arī braukšana (A, B, C daļas). Galvenais nosacijums šim variantam ir, ka viss jānokārto ar PIRMO reizi un ir tikai viena iespēja. Ja kadā daļā izkrīti, tad pirmais variants - jāiet uz autoskolu. Turklat temporary licence uzreiz tiek atņemtas. Teorijai var macīties pats, bet braukšanai jebkurā variantā ir jaņem instruktors, jo brauksanas specifika HK ir pavisam savadāka neka Eiropā. Turklat eksāmens tiek kārtots ar instruktora auto. Temporary licence ir derīga vienu gadu, jo gan teorijas, gan braukšanas eksāmenam gaidišanas laiks rindā ir vismaz 2-3 meneši. Man tas viss process aizņēma 6-8 meneši līdz ieguvu Full licence. Ja iegūst tiesības caur autoskolu (opcija #1), tad 1 gadu ir ari pārbaudes laiks, kura laikā jābraukā ar P burtu logā, nepārsniedzot noteiktu ātruma limitu un neizraisot nevienu satiksmes negadījumu - ja izraisa, tiesības tiek atņemtas. 
Kā noritēja pats eksāmens lasiet manā blogā iepriekš.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...