Meklēt šajā emuārā

2018/03/05

30 dienu likums


Kas ir 30 dienu likums? 
30 dienu likums ir saistīts ar bērna nākšanu pasaulē. Vai varat iedomāties pēc bērna piedzimšanas mēnesi neiet ārā, nedzert aukstu ūdeni, nemazgāties? Izklausās traki vai nē? Bet daudzām ķīnietēm tā ir norma un tradīciju ievērošana.  
Tātad ķīnietes pirmo mēnesi pavada mājās, neejot ārā, citreiz pat neceļoties augšā no gultas. Tas saistīts ar bažām, ka mamma un jaundzimušais var saaukstēties vai saķert kādu vīrusu kā arī šis ir tas laiks, lai aprastu ar mammas lomu un nostiprinātu saiti ar bērnu.  
Šajā laikā nedrīkst ēst svaigus augļus, dārzeņus, dzert kafiju, aukstus dzērienus, tas viss saistīts ar to,lai atjaunotu līdzsvaru mātes ķermenī. 
Šī mēneša laikā mammas arī nemazgā matus, lai nesaaukstētos, neķemmē, lai nesāpētu galva un uzturā lieto tikai siltus ēdienus un dzērienus.  Man tas liekas kaut kas neiedomājams mēnesi neiziet no mājām kur nu vel nemazgāt un neķemmēt matus.
Bagātās ķīnietes šo mēnesi pavada luksuss aprūpes centros kur visu aprūpi par bērnu un māti uzņemās medmāsas un ārsti. Šādi centri maksā 30 000 eiro un pat vairāk. 
Daudzas ķīnietes noalgo speciāli sievietes " yuesao", kas dzīvo mājās kopā ar viņām un uzņemās aprūpi par māti un bērnu pirmo mēnesi. Šādu aprūpētāju pakalpojums maksā sākot no 2000 eiro mēnesī.
Tāpat neviena ķīniete nerīkos baby shower party, jo uzskata, ka tas var nest nelaimi vēl nedzimušajam bērnam. Lielas svinības tiek rīkotas, kad bērnam aprit 100 dienas. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...