Meklēt šajā emuārā

2016/03/29

Ko apskatīt un darīt Honkongā?

Honkongā ir daudz ko apskatīt un daudz kur doties. Šoreiz par dažiem apskates objektiem, ko ieteiktu, ko nē un cik kas maksā.
Dodoties apskatīt Budas statuju (Lantau Island) ir vairākas iespējas kā nokļūt augšā. Viens no dārgākajiem veidiem Ngong Ping cable car (gaisa trošu vagoniņš). Ir iespējams stikla vagoniņš ( pieaugušajiem  biļetes cena 45€, bērniem 39€ ) un standarta  vagoniņš( pieaugušajiem 39€, bērniem 23€) . Visnotaļ dārgs un laikietilpīgs prieks. Vienmēr, lai nopirktu biļetes uz vagoniņu, ir jāstāv garā rindā. Mēs, pirmoreiz dodoties pie Budas, izmantojām vagoniņu ar stikla grīdu. Iespaidīgs brauciens, ja Jums nav bail no augstuma. Man ir, visu braucienu laiku, es ar ciet acīm klusībā lūdzos, lai ātrāk mēs būtu galā, bet bērniem un vīram patika. Otrs veids ir autobuss un pats pēdējais bezmaksas, kāpt kalnā ar kājām😀
HK ir daudz dažādu tirdziņu. Populārākie tūristu ir Ladies Market, Night Market un Stanley market. Visos trīs ir iespējams nopirkt telefona vāciņus, elektroniku, apģērbu, suvenīrus, apģērbus utt. Atslēgas vārds abos pirmajos ir kaulēšanās. Nebaidieties kaulēties, jo nevienai precei nav norādītas cenas. Un ja parasti sākās ar trīsciparu skaitli, tad beigās beidzās ar divcipara. Nepērciet elektroniku, viss tas jums darbosies nedēļu maksimums. Šeit ir daudz elektr. veikalu Apple store, Broadway, Fortress, kur droši varat iepirkties. Samaksāsiet vairāk, bet būs garantija, ka nesabojāsies pēc nedēļas. 
Runājot par cenām, tās ir zemākas nekā LV, piem. Apple watch ( lētāko versiju) Jūs varat iegādāties par 240€, iPhone 6s par aptuveni 500€ ( cenas var atšķirties, katrā veikalā). Atšķirība galvenokārt ir nodokļos, jo HK nav PVN.
Stanley market kaulēšanās nedarbojās, bet preces tur var nopirkt kvalitatīvākas un ceļš līdz tirdziņam būs elpu aizraujošs ar brīnišķīgiem dabas skatiem. 
Viena no skaistākajām vietām pēc manām domām ir Tsz Shan monastery. Nesen atklāts publiskai apskatei, pirms doties apskatit laiks jārezervē iepriekš.  To var izdarīt on-line. Budistu klosteris celts par Āzijas bagātākā cilvēka Li Ka-shing līdzekļiem. Klosteris ir bezmaksas, bet ekskursija gida pavadībā būs par maksu. Klosterī pieejama tējas ceremonija, kaligrāfija. Mierpilna vieta, kuru reti Honkongā var atrast.
Ja vēlaties kārtīgi izstaigāties, tad ieteiktu kādu no hiking trail. Populārākā ir Dragon's back. Trase ir vidēji smaga un ir piemērota visiem. Bija dažas vietas, kur vajadzēja bērniem padot roku un palīdzēt kāpt, bet lielākā daļa bija paveicama bez problēmām. Ja negribas kāpt kalnos, tad ieteiktu doties uz Kadoorie Farm vai Hong Kong Wetland park. 
Ja esat šeit bez bērniem varat doties uz augstāko bāru pasaulē- Ozone Ritz Carlton, kurš atrodas 118 stāvā. Teikšu godīgi, biju gaidijusi kaut ko grandiozāku. Telpa bija maza, ļoti daudz cilvēku ( kā visur HK) piesmēķēta, dzērieni ļoti dārgi. Par glāzi alus un vīnu mēs samaskājām 30€.  Ieeja bārā smart casual apģērbā, lai gan redzēju arī dažus šortos un sporta kurpēs. 
Race course ( zirgu skriešanās sacīkstes) vienīgās legālās azartspēles Honkongā. Biju aizgājusi ar mammu un māsu laikā, kad viņas ciemojās. Ir pieejamas tūristu biļetes ( uzrādot pasi var iegādāties) un parastās ieejas biļetes. Tūristu biļetes maksā  13€ un parastā ieejas biļete ar octopus 1€. Nav jēgas pirkt tūristu biļetes, atšķirība vienīgi ieejā. Tāpat sēdvietas ar visiem kopā kuri iegādājušies biļetes par 1€. Turpat uz vietas var izdarīt likmes uz zirgiem, ieeja no 18 gadu vecuma. Divās vietās HK notiek sacīkstes - trešdienās Causaway Bay un svētdienās Sha Tin.  
Pārvietoties par Honkongu ir ļoti vienkārši, sabiedriskā transporta sistēma ir ļoti ērta un saprotama. Braucot ar metro tel. ielādējat aplikāciju MTR mobile. Tur ievadot sākuma staciju un beigu aplikācija aprēķinās laiku, kas tiks pavadīts ceļā, norādītas platformas ( ja būs jāpārsēžās citā līnijā) un izeja, lai nonāktu pie sava apskates objekta. Tāda pati aplikācija ir autobusiem un taxi. Taksistam objekts vai adrese tiks pārtulkota ķīniešu valodā un Jūs bez problēmām nonāksiet gala mērķī. Ērtāku pārvietošanos nodrošinās octopus karte, kas derīga metro, autobusos, tramvajā ( Ding Ding) un kuģīšos. Octopus karti varat nopirkt jebkura metro stacijā informācijā, maksā ap 10 eiro (atkarībā no kolekcijas) un depozīts par karti jāiemaksā 10 eiro. Dodoties projām karti varat nodot atpakaļ un depozītu saņemt atpakaļ.
Honkonga ir ļoti dinamiska un aizraujoša metropole, kur modernais sastopams ar tradicionālo. Esmu pateicīga, ka varu šeit dzīvot!
 







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...