Meklēt šajā emuārā

2014/05/07

Driving license written exam in HK

Sākšu ar to, ka man jau ir LV autovadītāja apliecība un braukšanas stāžs 12 gadi. Šeit ierodoties, ja gribat braukt pastavīgi, tad jākārto gan teorija, gan autovadīšanas eksāmens. Tātad tiem, kuriem ir autovaditaja aplieciba, 3 mēn. laikā no iebraukšanas valstī jādodas uz tuvāko "transport department" un jāiesniedz sekojoši dokumenti: notariāli angļu val. pārtulkotas tiesības, pierādijums par dzīvesvietas adresi ( tā var būt gan Jums adresēta vēstule vai rēķins) un HK identitātes karte. Tad tiek izsniegtas pagaidu tiesības( temprorary license), datums un laiks, kad jādodas uz eks.un noteikumu grāmatiņa angļu val. Jāpiebilst, ja nenoliekat ar pirmo reizi, tad šīs tiesības tiek anulētas un viss jāsāk no gala, jau ar learners license. Respektīvi jāizņem šī licence, kura derīga ir gadu. 
Katrs jauns mēģinājums maksā HK$500, nav lēts prieks. Uz eks.jāgaida ilgi rindā, es gaidīju 3 mēn. no tā brīža, kad izņēmu tiesības. Braukšanas eks.man tagad tikai pēc 6 mēnešiem! 
Tātad kā eksāmens noritēja. Uz eks.jāierodas 15 min iepriekš un jāapsēžās uzgaidāmajā telpā, tad, kad tiek izlikts eks.laiks, tad jānostājās rindā un pa vienam jādodas uzgaidāmajā telpā pirms eks. telpas. Ieejot klasē tiek pārbaudīti vēlreiz dokumenti un izdrukāta lapiņa ar kodu, kurš jāievada datorā pirms eks. un datora nr.  Testā ir 20 jautājumi+ ceļa zīmes un 20 min. laika. Atšķirība starp Latvijas eks. šeit ir iespējams iezīmēt jautājumus un atgriezties vēlāk pie tiem, pārskatīt tos, pieļauto kļūdu skaits 4, kad pabeidz eks. var piecelties kājās un doties uzgaidāmajā telpā sagaidīt eks. rezultātus, nav jāgaida pārējie kamēr pabeidz kā tas ir LV.  Diemžēl eks. rezultāts neparādās uz datora un jāpavada vēl dažas min. stresā un neziņā. Man nebija tādas iespējas trenēties majas datorā eks., tāda tiek dota tikai tiem, kas iet caur autoskolu:( Stress briesmīgs un tas viss pateicoties tam, ka kārtējo reizi Latvija nav sarakstā ( pat Nigērija ir), pec kura citu valstu pilsoņiem ir tiesibas apmainīt savas esošās tiesības pret HK tiesībām! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kaira, Ēģipte

  Kādēļ Kaira un nevis kāds kūrorts Ēģiptē? Tādēļ, ka neesam ( esmu to jau teikusi) "baseinu ģimene". Varam 1-2 dienas augstākais ...